Cena: 69zł
Cena: 69zł
Cena: 69zł
Cena: 43zł
06
Dla wersji Standard:
FIT BY NATURE
DIETA Niski IG
DIETANiski IG
Dieta o niskim indeksie glikemicznym dedykowana jest w szczególności osobom cierpiącym na zaburzenia gospodarki węglowodanowej (insulinooporność, cukrzyca) oraz osobom otyłym, które planują redukcję wagi bez efektu jojo. Dieta może być jednak z powodzeniem stosowana przez osoby zdrowe, które chcą wyeliminować z diety produkty wysokocukrowe (desery, słodycze, owoce o wysokiej zawartości fruktozy, produkty przetworzone) oraz takie, których celem jest działanie ochronne przed wyżej wymienionymi dolegliwościami. Nasza odpowiednio zbilansowana dieta pozwoli Ci na zachowanie zdrowia, smukłej sylwetki, zapewni lepsze samopoczucie (brak senności po posiłku, długotrwałe uczucie sytości, więcej siły).
Jest udowodnione naukowo że spożywanie produktów o niskim indeksie glikemicznym stabilizuje poziom insuliny i glukozy we krwi, gdyż produkty znajdujące się w jadłospisie nie powodują gwałtownych skoków glukozy i w odpowiedzi równie dużych wyrzutów insuliny. To sprzyja redukcji tkanki tłuszczowej u osób z nadwagą, bo pozwala na opanowanie silnego uczucia głodu, a także fizjologicznie pozwala spalać tkankę tłuszczową, insulina bowiem w nadmiarze sprzyja odkładaniu się tkanki tłuszczowej.
Sprawdź aktualny cennik:
PRZYKŁADOWE MENU:
Poniedziałek | Wtorek | Środa | Czwartek | Piątek | Sobota | Niedziela |
---|---|---|---|---|---|---|
Jajecznica ze świeżymi warzywami | Omlet wytrawny z rukolą i pomidorem | Frittata ze szpinakiem i słonecznikiem | Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami i prażonym słonecznikiem z pieczywem i świeżymi warzywami | Sałatka z tuńczykiem i oliwkami z pieczywem | Chlebek żytni własnego wypieku z serkiem wiejskim i prażonymi ziarnami | Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem z pieczywem |
Zupa/krem z białych warzyw z prażonymi pestkami dyni | Koktajl na odporność | Barszcz ukraiński z czerwoną fasolą i ziemniakami | Francuska zupa krem z pora i jabłka ze świeżą zielieniną | Koktajl truskawkowy z masłem orzechowym na kefirze | Domowy Hummus orientalny | Jogurt straciatella z owocami leśnymi |
Spaghetti a’la aglio olio z kurczakiem i szpiankiem | Porcja fileta drobiowego, Ryż brązowy gotowany na sypko, surówka | Ryż brązowy z patelni po meksykańsku | Eskalopki z szynki w sosie własnym z kaszą i sałatką z buraków | Pierś z kurczaka z mozarellą i pieczarkami, Ryż brązowy, Surówka | Eko pierś kurczaka z nutą kokosa w sosie curry | Tradycyjna carbonara z makaronem z buraka |
Kokosowy pudding chia z musem owocowym i nasionami | Sałatka z oliwkami, ogórkiem kiszonym, cebulą i sałatą z dodatkiem tuńczyka | Serek wiejski ze szczypiorkiem | Naturalna galaretka z owoców leśnych z porzeczką i kokosem | Cukinia faszerowana warzywami i kaszą jaglaną | Galaretka owocowa z jogurtem | Kawałki grillowanego kurczaka owinięte w plastry bakłażana serwowane ze świeżymi warzywami |
Curry wegetariańskie z komosą ryżową | Zapiekana cukinia Caprese z pesto ze szczypiorku | Ogórki małosolne, Ryż brązowy gotowany na sypko, Wątróbka drobiowa z selerem naciowym | Bigos z kiełbasą | Fasolka po bretońsku wege | Sałatka Cezar z grzankami razowymi | Kanapki z wędliną, serem i warzywami |