Czy już ją znasz?

OFERTA Fit by Nature

JESTEM VeGe!

Obiad:

Kotleciki warzywne z zielonym puree i surówka z ogórka kiszonego

Makaron razowy z warzywami w sosie jogurtowym

Kotleciki z buraków podane z kaszą pęczak i romanesco


Podwieczorek:

Koktajl owocowy z otrębami

Caprese na świeżym szpinaku z mango

Zupa kalafiorowa z łososiem wędzonym

                              
Kolacja:

Pizza pełnoziarnista z szpinakiem i fetą

Sałatka z buraków, fety i prażonych orzechów z sosem balsamicznym

Zapiekanka z cukinii podana z sosem czosnkowym

Heading text

Obiad:

Kurczak marynowany w miodzie z warzywami i puree ziemniaczano-marchewkowe

Indyk na oleju kokosowym z pędami bambusa i warzywami w sosie słodko ostrym

Polędwiczki marynowane w śliwkach z kaszą bulgur i surówką z cykorii, jabłka i orzechów włoskich

Risotto z indykiem i pieczone warzywa

Spaghetti z łososiem z czerwoną pastą curry, mlekiem kokosowym i brokułami


Podwieczorek:

Tuńczyk na warzywach z kaszą kuskus i piklami

Krupnik

Ciasto marchewkowe

Krem z zielonych warzyw z kurczakiem i słonecznikiem

Tortilla pełnoziarnista z kurczakiem i warzywami w sosie musztardowo-miodowym

                              
Kolacja:

Makaron z kurczakiem, szpinakiem, suszonym pomidorem i fetą
Sałatka z jajkiem, groszkiem i burakami w sosie jogurtowym

Grillowany kurczak z ryżem, cukinią i suszonymi pomidorami w sosie pesto

Schab nadziewany żurawiną na sałatce z kaszy pęczak z wiśniami

Pałka kurczaka na ryżu z pieczarkami i cebulką

Heading text

Zupa dnia:
Rosół warzywny z selerem naciowym
Zupa miso z tofu

 

Obiad:
Kurczak na parze z brokułami i kaszą gryczaną
Ryż brązowy z wołowina po meksykańsku

 

Kolacja:
Sałatka z awokado i szynki drobiowej
Sałatka gyros

Heading text

Tu znajdziesz kilka przykładowych posiłków, które serwujemy w ciągu jednego dnia:


Śniadanie:
Wrap z omleta z pieczarkami
Zielony omlet paleo
Paleo omlet z awokado
Jajecznica z pomidorami
Jajko po benedyktyńsku
Szakszuka ze szpinakiem
Zielony omlet paleo

 

Drugie śniadanie:
Jajecznica ze szpinakiem
Sałatka nicejska
Wrapy z sałaty z indykiem
Ogórkowe kanapeczki
Sałatka Caprese ze szpinakiem
Jajka z twarożkiem i wędzonym łososiem

 


Obiad:
Warzywa na patelnię z jajkiem sadzonym

Pieczone udko z kurczaka
Sałatka ze szpinaku i pomidorów

Zupa krem szpinakowy z fetą
Kurczak pieczony w tymianku
Ogórki kiszone

Mix sałat
Kurczak duszony w warzywach

Żurek z jajkiem i kiełbasą
Sałatka ze szpinaku i pomidorów
Pierś z kurczaka w sezamie

Bakłażan zapiekany z pomidorem i
serem mozzarella

Kotleciki mielone
Mix sałat


Podwieczorek:
Wrap z sałaty i szynki
Orzechy laskowe
Orzechy włoskie
Sałatka z roszponką
Selerowe kanapeczki paleo
Pistacje na przekąskę
Marchewkowe "paluszki" z serkiem
Sałatka z orzechami z dressingiem z awokado


Kolacja:
Łosoś grillowany
Mix sałat
Jajka sadzone na szynce
Chleb żytni razowy
Sałatka Cesar
Chrupiąca sałatka z fetą
Faszerowane jaja z tuńczykiem
Surówka z kapusty pekińskiej
Pierś z kurczaka w curry
"Makaron" z cukinii

Nieustannie zmieniamy Menu i wprowadzamy nowe produkty.


Każdy zestaw posiłków jest dostosowany do pory roku i pojawianiu się różnorodnych produktów sezonowych, dzięki czemu żyjesz zdrowo i dostarczasz organizmowi tego, czego w danym momencie potrzebuje najbardziej.

Pamiętaj, że sportową dietę należy skonsultować z dietetykiem lub lekarzem, ponieważ każdy sportowiec wymaga indywidualnej kontroli wyników zmian w organizmie i ich stałego kontrolowania.  Profesjonalnie złożone menu to nie tylko świeże i dobre produkty, ale również umiejętność złożenia ich w odpowiednie proporcje i dania. Zobacz, co znajdziesz w tygodniowym programie:

Heading text

Kwasy tłuszczowe mają duży wpływ na poziom testosteronu w organizmie, a zwiększona ich ilość w diecie wpływa na jego wzrost. Źródłami tych kwasów są oliwa z oliwek, masło oraz awokado. Na produkcję testosteronu wpływać może także korzystnie kwas oleinowy zawarty w oliwie, oleju rzepakowym i migdałach.

Badania naukowe potwierdzają, że połączenie tłuszczy nasyconych i jednonienasyconych zwiększać może poziom androgenów w organizmie mężczyzny. Warto pamiętać, że aby produkcja testosteronu zachodziła sprawnie, ważna jest też odpowiednia podaż cynku oraz witamin z grupy B (zwłaszcza niacyny i ryboflawiny) i witaminy D. To witamina w 80% syntetyzowana przez słońce, a w pożywieniu można ją znaleźć głównie w tłustych rybach morskich. Wśród najczęściej wymienianych mikroelementów, mających wpływ na poziom testosteronu we krwi, pojawiają się cynk oraz magnez.

Dieta jest kluczem dla zachowania odpowiedniej kondycji mężczyzn w wieku średnim, a także dla mężczyzn trenujących i starających się o wzrost masy mięśniowej.

Tu znajdziesz kilka przykładowych posiłków, które serwujemy w ciągu dnia:


Śniadanie:
omlet bananowy
diabelskie jajka sadzone

Drugie śniadanie:
jajka z twarożkiem i wędzonym łososiem
kanapki z twarożkiem i warzywami

Obiad:
zupa krem szpinakowa z fetą, drobiowe roladki z ryżem i sałatą
zupa pomidorowa, mix jarmużowy, łosoś po włosku

Podwieczorek:
twarożek z jabłkiem i cynamonem, chleb żytni
kanapki z pastą z tuńczyka

Kolacja:
sałatka z tuńczykiem i ryżem
sałatka z awakado i kurczakiem

Heading text

Śniadanie:
Sok jabłko-gruszka-limonka-seler

Drugie śniadanie:
Sok marchewkowy z orzechami

Obiad:
Sok ogórkowo-ananasowo-jabłkowy

Podwieczorek:
Sok ogórkowo-gruszkowy

Kolacja:
Sok winogronowo-selerowo-ogórkowy

Przekąska:
Sok warzywno-owocowy

Heading text

Dieta warzywno-owocowa jest terapią postną, która jednocześnie dostarcza wielu cennych składników odżywczych. Poprzez niską kaloryczność przyjmowanych soków, zmuszamy organizm do spalania nagromadzonej przez lata tkanki tłuszczowej, usuwając jednocześnie zmagazynowane w tej tkance toksyny.

Jeżeli nigdy wcześniej nie stosowaliśmy diety postnej, to bezpieczniej jest zacząć od krótkiego okresu, np. 3 dni i obserwować samopoczucie. Jeżeli dobrze znosimy taką dietę można wydłużyć okres oczyszczania do tygodnia lub 14 dni.

Dzienna ilość płynów, którą dostarczają same soki to niezbędne dzienne minimum. Oprócz herbatki można wypić kilka szklanek 0,5-1 litra wody mineralnej, aby ułatwiać usuwanie toksyn z organizmu, ale też nie należy przesadzać z nadmiernym piciem wody, aby nie przeciążać nerek.

Soki wypite w ciągu całego dnia dostarczą minimum kalorii i cukru, niezbędnego do pracy mózgu, przy jednoczesnym bogactwie przeciwutleniaczy, enzymów roślinnych, witamin i składników mineralnych. Przyspieszą pozbywanie się nadmiaru płynów z organizmu (obrzęki) jednocześnie nawadniając organizm. Zawierają też błonnik rozpuszczalny, który sprzyja namnażaniu dobrej flory jelitowej.

Tu znajdziesz przykładowe składy soków, które serwujemy w ramach diety w ciągu 3 dni:


Dzień 1:

  1. marchewka 100% 250ml
  2. grejpfrut marchewka: grejpfrut, marchewka 450ml
  3. grejpfrut jarmuż: grejpfrut, jarmuż, pół jabłka 250ml
  4. zielony z jarmużem: 1 jabłko, jarmuż, szpinak, natka, brokuł, sałata rzymska, ćwiartka cytryny, seler naciowy 450ml
  5. seler: marchewka, seler korzeniowy, czerwona kapusta 250ml
  6. seler: seler korzeniowy, pół jabłka 250ml
  7. ogórek kiszony: ogórek kiszony, marchew, natka, papryka czerwona 450ml

Dzień 2:

  1. marchewka 100% 250ml
  2. grejpfrut marchewka: grejpfrut, marchewka 450ml
  3. zielony : 1 jabłko, jarmuż,  szpinak, natka, brokuł, sałata rzymska, ćwiartka cytryny, seler naciowy 450ml
  4. seler: seler korzeniowy, marchewka, jabłko 250ml
  5. Lunch: burak, natka, szpinak, ogórek, seler, cytryna, koper, pół jabłka 450ml
  6. Młoda kapusta: młoda kapusta, marchew, pomidor, natka, cytryna 250ml
  7. marchewka z jarmużem, por 250ml

Dzień 3:

  1. marchew z rzodkiewką: marchewka, rzodkiewka, natka 250ml
  2. grejpfrut z kalarepą: grejpfrut, kapusta, kalarepa 450ml
  3. zielony : 1 jabłko, jarmuż, szpinak, natka, brokuł, sałata rzymska, ćwiartka cytryny, seler naciowy 450ml
  4. burak: burak, seler korzeniowy, marchewka, jabłko 450ml
  5. seler ogórek: seler naciowy, ogórek, brokuł  250ml
  6. ogórek kiszony: ogórek, natka pietruszki, seler, kalafior 250ml
  7. marchew, brokuł, natka 250ml

Heading text

c700x4202